Om mej

Jag är maka och mor i en familj som består av man och tre vuxna och utflugna barn. I familjen ingår även två Spanska vattenhundfröknar, mor Ella och dotter Wera.

Jag har alltid tyckt om att pyssla med allt och inget, sömnad, luffarslöjd och bakning för att nämna några. Ända sedan barnsben har jag sytt, stickat och virkat eller ritat och planerat. Jag var under 10 år när jag första gången sydde på min mammas nya symaskin. Hon blev inte glad när hon såg vad jag hade gjort... klippt av byxbenen på ett par jeans och sytt byxorna till en väska. Hur många nålar jag lyckades få av under sömnaden har jag ingen som helst minnesbild av. Men njöt gjorde jag! Och vad jag var stolt över vad jag hade åstadkommit :)

Dethär med att baka fick nog sin början på allvar när barnen var små och det var dags för deras födelsedagskalas. I något svagt ögonblick lärde jag barnen att de fick själva bestämma hurudan tårta de vill ha och sedan var det mitt jobb att förverkliga önskemålet. Under årens lopp blev det gjort snöslott, barbietårtor, lastbils- och batmantårtor, inte för att förglömma pokemon och prinsesstårtor. Då hade vi inte alla massor och former som finns idag, utan det var vispgrädde och marsipan, strössel och livsmedelsfärg.

Den senaste tiden har jag inte hunnit med så mycket annat än att baka och därför kommer jag nu från årsskiftet 2017 - 2018 att dra ner på tårtbakandet för att hinna med lite annat också. Jag drömmer om ett gammalt stort hus på landet där jag kunde driva ett litet B&B. Kanske en vacker dag...