torsdag 2 november 2017

Orkidéer och liljekonvaljer

I lördags var jag på kurs, en kurs som hölls av Marjo Moilanen från Marjon HerkkuKakku. Mera info om kurserna får du här. Dethär var min fjärde kurs med Marjo som mentor. Denhär gången fungerade Västervik bystuga som kursplats. Där hade vi bra med utrymme att breda ut oss på :) Nog var det roligt att få träffa nya personer med samma intresse!
 Här har Marjo plockat ut allt vi behöver för att kunna börja kavla och rulla och så småningom måla våra blommor.
Våra färdiga alster nedstuckna i styroxblock. 
När jag kom hem kunde jag inte annat än sätta mej med tabletten i famnen och kolla nätbutiker på allt möjligt som jag kunde använda till olika blommor och förstås Youtube med tutorialer för olika orkidéer och andra blommor. Hade klockan varit lite mindre hade jag säkert plockat fram flowerpaste och allt annat jag behöver för att börja på... Men det får bli en annan dag! Träning ger färdighet, så är det bara! 

Efter att ha deltagit i en kurs av detta slag får det alltid att klia i fingrarna och få försöka sej på än det ena än det andra. Visst hittar man allt möjligt på nätet, men det absolut bästa är nog ändå att få vara med på plats och framför allt göra själv och ha någon som redan kan och kan hjälpa till när man inte längre kan själv! Skulle kunna tänka mej att göra ett helt arrangemang med sockerblommor.

Ha det så gott mina vänner och sköt om er!

Kramis// Nilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar