måndag 1 december 2014

Harry Potter -inspirerad tårta

Christian och Alexander fyllde hela 6 år och det skulle firas med tårta förstås. När pojkarna fyllde 5 år så firade de med Lentsikat som var poppis eftersom de nyss hade varit och tittat på filmen och när de fyllde 4 år så var det Batman och Spiderman som gällde. Denhär gången fick jag idétorka och det försökte jag lösa med att ringa min bror och fråga min brorson vad han tyckte om när han var 6 år. Men det var såååå länge sen så han hade ingen aning om vad jag kunde hitta på. Tack och lov så hjälpte hans mamma mej på traven. Hon föreslog Harry Potter och när jag föreslog det åt tvillingarnas mamma så tyckte hon att det lät som en bra idé. Alltså spann jag vidare på det temat :)

Grattis på 6 års dagen pojkar!Tårtan är gjord på en kakaobotten och fylld med vaniljkräm med blåbär och jordgubbsmousse med krossad choklad. Jag täckte tårtan med MMF och under det finns ett lager smörkräm. Dekorationerna är som vanligt gjorda i sockermassa. 

 

Smörgåstårtan är fylld med skinka-smältost och leverpastej-gurksallad.

 

Hoppas kalaset blev lyckat och att tårtorna smakade. Grattis pojkar ännu en gång!

Ha det gott!

Kramis// Nilla


Såhär kommenterade pojkarnas mamma tårtorna;

Kakut oli jälleen kerran aivan loistavia!Pojat olivat innoissaan Harry Potter aiheesta ja jo kysyivät mikä kakku on ensi vuonna... Voin kertoa etten itse ala leipoa =D Kiitos Nilla jälleen ja seuraavia kakkuja odotellessa :)

2 kommentarer:

  1. Woow helt fantastisk Harry Potter-tårta och självklart är de andra helt otroliga de med, men eftersom att jag är ett HPfan så är jag tyvärr lite partisk. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla för dina fina ord! ☺

      Radera